| Uutiset | Profiili | Reissut | Kilpailutulokset | Kuvagalleria | Linkit |

 

 Kirjoittelen tänne reissukuulumisiani.

 

  18.03.13
Lue lisää

05.11.11
Alohaaa Maui!

Kuukaus taas vietetty Tyynenmeren purjelautailu mekassa.. but never is enough!! viel onneks toinen puolisko reissusta jäljellä. Viime viikot kelit olleet aika kevyitä ja aallotkaan ei mitään ihan megaa, yks iso swelli tais olla tossa viikkko sitten. Osallistuin huvikseen American Windsurftourin osakilpailuun Maui Makani Classiciin, sika hauskat kisat. Jengi hyvällä fiiliksillä kun Hookipalla ei kunnon wave kisaa 5 vuoteeen, jolloin Aloha Classic viimeksi pidettiin. Meitsi vaan munas heti ekas heatis.. tarjosin vähän myöhässä yhteen jykevään lippaan.. sit meni uimisessa varmaan 5-6min erää eteenpäin.. no vastassa oli mm. Fransisco Goya.. joten vaik scoorasin yhden aika hyvänkin aallon ni ei kyl mitää mahkuja saada muita kiinni. Camille Juban voitti kisat ihan uskomagtoman makeella wavetusksella. Ja Kai Katchadourian veti todella hienosti neljenneks todella kovatasoisessa kisassa. Ollu kyl hauska hengaa poitsun kaa ja ihan uskomaton nähdä miten se kehittyy päiväpäivältä. Tomas täyttää muutaman päivän kuluttua siis 6kk. =)
12.10.11
Ihanaa !

Viikko oltu taas mestoilla, 2päivää meni lautoja odotellessa perille kun AA hukkas ne matkalle, no nyt 5päivää surffii takana, tänään eka kunnos swellipäivä. Hookipalla reilun maston kokosia settejä ja iltasetit Kanahassa ihan helv pitkää linjaa. Nyt taas hymy korvissa. Marraskuun loppuun pääsee tykuttelee näitä aaltoja JEJE!
15.07.11
Tenerife PWA wave world cup 2011 double elimination

Double elimination meni aivan päin p*****ttä mun osalta, napakka 4.2m2 keli, vastassa yks loco. Vedessä oli niin paljon meriheinää et mun aaltoratsastuksista ei tullu mitään ku lauta ei kiihtyny bottomissa ja spinnaili kokoajan. Sain hyvän korkeen backloopin, tuomarit arvosteli 1 hypyun ja kaks aaltoa. 2 tuomarin mukaan olin vastustajan kaa yhteispisteis tasan ja kolmannen mukaan mä voitin, mut kaveri sai vähän paremmat pisteet aalloista ja koska kyse on aaltopurjelautailusta ni se voitti vaikka yhteispisteitä mul olikin enemmän. Nyt siis havisin kaikki pojot mitä eilen tuli. Eniten ehkä harmittaa se etten ollu ite läheskään tyytyväinen omaan erään, jos hävii vaik tietää vetäneensä hyvin ni se ei harmita yhtä paljoo ku se et jos hävii sillon ku homma ei toiminu. Toi erä olis pitäny voittaa kevyesti... ***tu
14.07.11
Tenerife PWA wave Word Cup 2011

kisat pyörähti tänään käyntiin, ekassa heatissa vastassa yks Pozo loco, tuomarit arvosteli 2 aaltoo ja 1 hypyn, sain kevyes 5.3m2 kelis backkien ja parit forwardit, mut sit venttailin ulkona isoja setteja jolloin pysty veivaa aallon ulkoo ihan ranta hiekkaan/ kiville asti. parhaaseen aaltoon pysty puskee väkisillä jonku 4 frontsiden käännöstä ja backsidet siihen päälle. Erästä jatkoon tokalle kierrokselle, jossa vastassa oliki sit Kauli Seadi. Vedin kyl aika kovan heatin, sain parit isot arealit/floaterit plus muut käännökset, me oltiin itsesias Kaulin kans tasoissa aaltopisteissä, mistä jäbä oli yllättyny nimittäin ku tultiin rantsuun ni kaveri sano et veti aika solidin heatin.. hähää, no Kauli voitti mut puolella pisteellä minkä sai tabletoppushloopista ku mul oli tabletop forward ja ykskätinen backkie. Okei, vaik hävisin kaulille ni täytyy sanoo et aika tyytyväinen meitsi on, jos pystyy vetää tasoihin ton jätkän kanssa joka on tän hetken aaltoratsastuksen ikoni maailmassa. Olis ollu niin siisti voittaa !!
11.07.11
PWA waves world cup gran canaria 2011

Pikkumies mukana katsomassa finaalia =)

Double eliminationissa ekalta kierrokselta jatkoon helposti, sillä vastustaja(Gollito) oli loukkaantunu. Tokalla kierroksella vastassa oli ruotsalainen Andreas Olandersson S-66. Hyvä heatti molemmilta, 3 hyppyy, ja 2 aaltoo arvosteltiin. Aloitin isolla backloopilla, sit pushlooppii, stoolattu forwardi ja viel kohtuu korkee ykskätinenbackie loppuun. Kerranki olin kans suht tyytyväinen aaltoihin, sain varmaa 3 3-4käännöksen aaltoa mut ei päivän isoimpia settejä. Andreas odotti ulkona aina settii ja sai siten isommat aaltoratsastukset ja vei siten erän.. 25 sija lopputuloksena, tärkeitä pisteitä seuraavia kisoja ajatellen. 3maailmancupii viel jäljellä, seuraava siis Teneriffalla alkaa 3päivän päästä. Huomen aamulla siis saaren vaihto..
05.07.11
Gran Canaria 2011 PWA World Cup

Vajaa viikko oltu Gran Canarialla. 8viikon ikäinen poitsukin jo ensimmäistä kertaa Pozon tuulissa karaistumassa =D Reissu alko vähän kenhnosti ku heti tulopäivänä iski flunssa pääälle ja olin heti pois vesiltä 3päivää.. harmi ku just ennen kisoja olis ollu hyvä totutella taas olosuhteisiin. No, paripäivää ennen kisojen alkua vesille kuitenkin pääsin, ja tatsi kohtuu hyvin muistissa.

Tänään maailmancupin ek päivä ja mulla vastassa tiimikaveri Ausseista, kova heatti, Jaeger voitti, eli game over mulle kunnes tupla eliminationii päästään jatkaa.

Erän jälkeen oli muuten ehkä siistein Mosqa Point keli, jopa vanha kettu Dunckerbeck tuli ajaa aaltoja mikä on nykyään aika harvinaista hehhee
25.04.11
Taas kerran takuuvaarmat tuulet ja aallot Mauilta

Tän kevään reissu oli ehkä yks tuuli varmimmista moneen vuoteen, siis aina kelit on olleet suht hyvin kohillaan.. mutta varsinki tänä suonna pasaatituuli vaan puhalsi päivästä toiseen ja suurimman osan ajasta oli myös jonkunlaista swelliä kehissä.. Nyt siis takas suomessa. Tällä hetkellä ei tuule eli treenit ollu kuntosalia ja maastofillarihommia, mut eiköhän tästä taas kohta vesille päästä. Seuraavaks kanariakesä taas tiedossa Juhannuksesta alkaen, syys-lokakuussa kisat Tanskassa ja Saksassa Ja sen jälkeen olis suunnitelmissa lähtee talvehtimaan takas Mauille. Iso kiitos sponsseille kun pysytte mukana ! =) ja Myös isot kiitokset mun frendille Mikille kuvaushommista..
30.03.11
Päivä Mauilla !

Kuvassa Wailea sunset

Päivät pyörii täällä samaa tahtia, aamulla ylös, aamupala, kahvit naamaan, eväät kylmälaukkuun.. sitten rantaa tsekkaa tuuli ja aallot. Oikeestaan aina Hookipalle ensin, 1-2h surffit, sit rantaan, suihkurantsussa, kamat autoon.. ehkä hengailua rannassa tai sit lounaalle johonki.. aika usein Subway, tai sit jotain kalaa.. hedelmiä tietty kylmälaukusta. Paljon vettä.. 3-4aikaa takas rantaan usein joku toinen ranta iltasessiolle, ja vähän erilaista treeniä. Sit kotiin joko suoraan ta kaupan kautta, suihku, kokkailua... ruokaaa, usein tuoretta kalaa tai lihaa grillissä, salaattia ja vettä.. joskus bisse Hahaa. Sit mailien tsekkaus, TV:tä jos jaksaa ja katsotaan läpi päivän filmailut.. nukkumaan ja taas sama uudestaan =)
24.03.11
Tuulee,tuulee,tuulee, on aaltoja ja elämä kohillaan ! =)

Keith Teboul sheippaa wavelautaa, gotta say: this guy knows what he's doing !

Mauilla ollut supertuulista, ja aaltuakin ollut. Team North Shore vielä paikalla, ja Mikki saapui suomesta tänään myös pelipaikoille, kaveri ollut valveilla putkeen jonku +30h, grillailin Mikille saapumisen kunniaks Ahifileen.. Oli kulemma hyvää viimesen lennon suolakeksien jälkeen hehhee . Purjelautailtu on pitkin Mauin pohjoisrantsua viimepäivät, ja kelit vaan näyttää jatkuvan. Pitää vaan muistaa syödä ja lepäillä myös kunnolla että pysyy kroppa kuosissa. Aletaan myös kuvailee videohommia pikkuhiljaa, kunhan saadaan toi kuvaaja toipumaan jetlagista !
18.03.11
Minisessarit babybeachilla

Iso swelli on hävinnyt ja jäljellä ydintuuli ja windswelliä. Tänään hauskat pikku sessiot Misan kanssa babybeachilla. Kitthilän Jamu napsi muutaman foton, kuviä löytyy galleria sivulta!
16.03.11
Huge !!

Tänään sit kolahti ihan kunnon swelli mauin poihjoisrantsuille. Hookipa cloussas koko matkalta niinku kuvasta näkyy, siellä ei siis ketään vesillä. Osa paikallisista lähti vetää yhtä maailman isointa breikkii eli 'Peahi'a, tunnetaan myös nimellä Jaws. Ite tuli vedettyy ihan ykkös sessiot uppers ja lowers kanahassa. Isoimmat setit sielläkin varmaan 6metrisiä, ihan kipeen kokoisia seiniä siis. Yks reissun parhaimmista sessioista ihan varmasti, iltasessio lowers kanahassa oli super nättiä, uusi lauta toimii ku unelma ja sain jopa yhden uuden tempun tänään 4kertaa ensimmäistä kertaa pystyyn. Näköjään välineistä se on vaan kiinni ! =D
12.03.11
Tsunami tyhjensi rannat

Kaikki beach parkit oli suljettu tänään. Noin 2metrinen tsunami pyyhkäs Mauin rantoihin, joissain kothi se oli tullut rantadyynien yli ja rikkonut esim ranta talojen aitoja. Rantavavahdit ei päästänyt meitä vesille ns beachparkeista, joten oli pakko hyppiä salaa kiviltä vesiin.. ja aika loisto päivä olikin. Täytyy laittaa surffikuvaa galleriaan myöhemmin..
11.03.11
Tsunami warning !

Rantakaupunkeja evakuoidaan

Japanin järistys laitto hawaijilla ison pyörän pyörimään, rantakaupungit evakuoitu ja ensimmäisen aallon odotetaan iskevän n puolentoista tunninpäästä hawaijille. Omaksi onneksi asustellaan n 500m merenpinnan yläpuolella, ni täällä ei hätää. Huomenna nähdään onko riutat vielä tallella .. Toivotaan että kaikki pääsevät aallolta suojaan.
09.03.11
West Maui mountains

Tänään lepposaa windsurffii Hookipalla, iltasessio oli ihan ykkönen, vesillä joku 5tyyppiä ja parin metrin settejä rullas kliinisti riutalle. Kotimatkalla sai ihastella todella nättii auringon laskua west maui mountainsien taakse. Huomenna lisää !!
07.03.11
Piti ottaa kämpästä kuva mut tuliki vaa mun humvee

06.03.11
Maui March

2päivää tuli vettä ihan täysii, 4 päivä nyt mestoilla ja tänään eka päivä kun pasaatituuli lähti käyntiin.. Yleensä ku oikee tuuli lähtee käyntiin ni se sit tuuleekin viikkoja=) Eilen myös Oulun surffi possee saapu pelipaikoille, ni eiköhän täs saada hyvät surffit pyörii
18.09.10
Cold Hawaii continues

No niin, eli kisojen toisella kierroksella toissapäivänä sain vastaan Espanjan Marcos Perezin. Ensimmäisessä erässä kaikki alkoi täydellisesti korkeilla hypyillä, muutaman minuutin jälkeen aaltoratsastuksessa mulla katkes masto kesken erän. Onneks pääsin rantaan vaihtaa kamoja ja vielä onneksi tuuli losahti niin että erä jouduttiin keskeyttämään. 5min jälkeen uusi yritys ja taas kun erää oltiin käyty n6min niin tuuli tuli alas ja jouduttiin keskeyttämään. Vasta kolmannella kerralla päästiin ajaa12min kestävä erä loppuun. Mun oma suoritus ei olis voinu paremmin mennä, sain puhtaat korkeat hypyt ja mun mielestä kohtuu hyvät aaltoraiditkin.. Kaverit rannalla sanoi että pitäs olla selvä homma, mut toisin tuomarit kuitenkin päätti. Yhden tuomarin mukaan mä voitin ja kahden mukaan Perez. Eli 1-2 hävisin. Todella tiukoilla oli ja taas kerran pistää miettimään että nimimiehiä on mahdoton voittaa vaikka vetäisitkin paremmin..

No ei se mitään, Sen jälkeen ollut parasta Tanska surffia ikinä. 3-4metrin aallot, sideshore tuulella. Oulun pojat Mikkola ja Syväniemi saapu paikalle myös ja on ollu mukana vetämässä=)

Ite oon ajellu kimpassa Irlantilaisen Starboard/severne tiimikaveri Timo Mullenin kanssa. Kohta painutaan takas kalatehtaalle vetää mastonkorkusta saitikkaa =)

The Windsurfmovie II Ensi-ilta screenillä oli aika superelämys. Tää on niiiin makee laji

Kisan siis voitti Brasilian Kauli Seadi ja kakkonen oli espanjan Victor Fernandez, joten ei suuria yllätyksiä. Paitsi tietty et USAn Kevin Pritchard oli viides..
15.09.10
Mun heatti ajettiin kolmeen kertaan, alla heatin live ticker

11:00 Advancing through to the next round: Ten Hoeve and Perez
10:58 That heat is over now.
10:57 The conditions are still very tough out there.
10:54 Munk and Ten Hoeve are also fairly well matched on the other side of the draw. Munk has a better jump at the moment, but needs a better wave.
10:53 At the halfway point Naalisvaara looks to be ahead of Perez with a better scoring wave. Perez has a higher scoring jump though, so all he needs is a few good rides in the next few minutes.
10:48 Both Perez and Naalisvaara open with big backloops. Ten Hoeve nails a pushie, and Munk went down.
10:47 Next up is the re-sail of heat 27. Perez v Naalisvaara and Ten Hoeve v Munk.
-----------------------------
10:18 The heat has been cancelled again due to the lack of wind.
10:17 On the other side of the draw Munk is yet to catch a wave. Ten Hoeve has a few jumps and one ride, but they both need to do more.
10:14 Midway through the heat Naalisvaara has been boosting plenty of big jumps including a huge pushloop, and a big backie. Perez has slightly lower scoring jumps, and now the wind has dropped again. It's tough out there.
10:11 Perez is back on the water and just spun round a fairly high backie.
10:09 The green flag is up and they're back in action! Naalisvaara opened with a big backloop. Perez is changing gear.
10:07 The red flag is up.
10:06 The postponement flag has come down now so we will be back in sequence for the heat with Ten Hoeve v Munk and Perez v Naalisvaara in one minute.
10:00 The wind has returned with a squall. They should be battling it out again soon.
09:53 The wind is really up and down. As soon as it returns the same heat will get going again.
09:52 The heat has been cancelled.
09:51 It looks far too light now. No one is planing.
09:49 The wind has dropped off a bit now. Naalisvaara has broken his mast.
09:47 Perez opened the heat with a small wave followed by a huge backloop, but he didn't quite land it.
09:46 Currently competing is Ten Hoeve v Munk and Perez v Naalisvaara.
14.09.10
PWA Maailmancup Tanska

Eka kisapäivä alkoi täydellisillä olosuhteilla. Klitmöllerin reeffille etelälounas tuuli, ja n 2-3metrin aallot. Sain vastaan erässäni Englannin Phil Horrocksin. Oma suoritus meni ihan hemmetin hyvin. Laskettiin 1hyppy ja 2 aaltoa. Sain ihan törkeen korkeen backloopin ja pari muuta hyppyä. Aaltojen metsästys oli vähän kinkkistä.. pariin pienempään aaltoon sain 3-4käännöstä, sit sain pari hyvää 2metrin aaltoo joihin tod makee eka käännös, mut silt aalto murtu vähän nopeesti ja raidit jäi vähän lyhyeks. Phil voitti mut aalloissa, mä voitin sen hypyissä. kokonaispisteissä se kuitenki pesi mut.. ei voi mitää. Ite vedin kyl sairaan hyvän heatin mut kaveri oli vaa parempi.

Single eliminationin voitti Kauli Seadi. Huomenna aamulla double elimination käyntiin ja uutta yritystä. Ennusteet näyttää koko viikolle ihan törky hyvältä.

ride on
13.09.10
Moi,

Saavuin tanskan Klitmölleriin tänä aamuna.Matka oli aika pitkä, jouduin kiertää Köpiksen kautta, ku en ehtinyt Göteborgista lähtevään lauttaan..(Kiertoa joku 500km) joskus 4aikaan aamuyöllä oli pakko luovuttaa ja ottaa 5h nokoset pakun takaluukussa=) Noh aamulla ehdin kuitenkin paikalle

Nyt on kamat rikattu, ja tänään jo pieni iltakeli tiedossa. Seuraava viikko näyttää aivan sairaan hyvältä tuulten puolesta. Atlantilta vyöryy aivan mega matalapaine.. ei vois paremmalta näyttää.

Huomenna aamulla päästään jo tosi toimiin ja mä jo kisan toisessa erässä, vastassa enkkujen kovapoika Phil Horrocks. No mä näytän sille tietty närhen munat ja sit seuraavaa vastaan.

Kisoja voit seurailla liveä osoitteesta:

http://worldcup.coldhawaii.eu/

Ja kuvia päivittyy iltaisin PWA sivuille

www.pwa-worldtour.com

Tsembalot pystyyn!
15.07.10
Pozossa oltu reilut kolmisen viikkoa, kelit suosineet ja vesillä oltu lähes päivittäin. Maailmancupin kisa jäi väliin sillä paikkaa en kisasta saanut.. Toi otti ihan hulluna kaaliiin, sillä joku 10ukkoa pääs mun ohi kisaan vaikka mua huonommilla ranking sijoilla viimevuonna. Noh, tosta vois avautuu vaik kuinka kauan, mut eipä se paljoa auta. Ja sitä paitsi vesillä on aina kuitenkin hauskaa.

Surffi on ollu viimeviikon aikana aivan luksusta, vedettiin 4päivää putkeen mosqa pointissa 3metristä piilaavaa aaltoa sideshore tuulella.. ja vieläpä kolmistaan Mikin ja Timin kanssa. Enpä tiedä paljoa parempaa kuin unelmasessari rauhassa muutaman kaverin kanssa. Lisäksi tietty perushyppy päiviä pozon lahdella..

Ennuste näyttää aivan sairaan hyvältä seuraavaks viikoksi.. ja pitäs alkaa jo huomenna !
29.04.10
Kevään Maui reissun viimeísen viikon päiviä!

windsurfing maui from tuomo naalisvaara on Vimeo.


10.04.10
Katso uudet aaltopurjelautailu kuvat Mauilta galleriasta !

Viime päivät olleet hauskoja aaltojibbailu kelejä. Tänään tuuli tyyntyi tunnin surffin jälkeen.. huomenna ehkä iltapäivällä tsäänssit taas pikku keliin.
08.04.10
Moi, Maui reissu on ollut varsinainen täsmä isku. Jokapäivä aaltoja, ja eilen kevyin päivä milloinkin vesille olisi päässyt, mutta katsoin paremmaksi pitää täyden välipäivän purjelauta hommista.

Jawsit on nähty, maston korkusta swelliä vedetty hookipalla lähes päivittäin, paitsi viime päivinä ollut hieman pienempää. Kuitenkin aivan täydellisen kokoista nautiskelu/treeni aaltoa. Pikku miinus, kun eilen supsurffaillessa tuli lohkaistua kantapäästä palanen terävään rantakiveen astuttuaan.

Lisäilen kuvia galleriaan kunhan jaksan pienennellä raakaversioita.. ihan tiukkaa äksöniä luvassa =)
29.03.10
Moi, kanaha oli aika lepposa tänään, välillä hyvii raneja. mut menee kyl hetki et saa tatsin taas päälle 4kk tauon jälkeen, pari aaltoo tuntu kyl hyvältäki.. sit välillä ihan hukassa.. hehhee

Vähän ärsytti se et jengi sneikkailee niin paljon muiden aaltoihin sielä.. kävin vetää viel ilta sessarit sprecksis, mut se oli ihan paska, sillon ku on swellii liikentees ni se menee välil tosi sekasin, ja itseasias tuuliki alko olee illal jo liian kova 4,2m2 bladelle. Quad76 tuntu ihan sairaan kääntyvältä, mut viel ei saanu botomiin sellasta drivee ku haluis, johtunee luultavasti vaa miehestä.. siis tatsin puutteesta =D

Mutta siis kaiken kaikkiaan ihan sairaan siisti olla taas Mauilla ! =)
18.03.10
Aaltopurjelautailua Pozosta 2009

Aalto treenejä ja maailmacupia Gran Canarialta 2009 from tuomo naalisvaara on Vimeo.


09.03.10
Slalomia !

Gran Canaria PWA maailmancup slalom 2009 from tuomo naalisvaara on Vimeo.


08.03.10
Aaltopurjelautailun kilpailukaavio

Aaltopurjelautailun maailmancup kilpailukaavio from tuomo naalisvaara on Vimeo.


06.03.10
Pozon ranta esittely ja Slalom tuunausta plus parit siivut 15-20m/s tuulessa.

Windsurfing in Gran Canaria from tuomo naalisvaara on Vimeo.


01.10.09
Super fiilikset! Voitin ekan erän, eli nyt sijoitus wavessa 17 !

Tuomarit arvosteli 2 hyppyy ja 2 aaltoo. Sain Pushin ulospäin, forwardin sisään.. ja kaks raidii. Olosuhteet ihan sika vaikeet. Täys onshore, 3m beachbreak ja räkivä 4,2-4,7m2 tuuli.

Toisella kierroksella vastassa kolminkertainen maailmanmestari Kauli Seadi BRA 253. Oltiin hypyissä samoissa pisteissä. Sain Backloopit molempiin suuntiin plus forward. Mut kauli pieksi mut waveridingissä.. nooh, se on niitä jätkiä jotka kehittelee wavetyyliä..

Ride on!
30.09.09
Neljä lähtöä Slalomia ajettiin eilen. tuuli 9-20solmua, ja meri todella sekavaa maininkia.

Ekassa lähdössä olin toisella jiippipoijulla kuudentena(12), sit vedin turvat, ja muutama sijoitus menikin siinä. Toinen lähtö oli mulle ehkä vaikein, jolloin meri oli todella epätasaista. kolmannessa lähdössä otin varaslähdön josta seurauksena diskaus. Neljännessä lähdössä ehkä paras suoritus, yhden jiipin jälkeen oli vaan vaikeuksia päästä plaaniin, mutta silti suht hyvä heatti.

Nyt venaillaan taas tuulta..

välineinä eilen siis 7.0 code Red ja 101 Isonic
27.09.09
Tänään märkäpuku päällä 10am.-5pm. Yhtään lähtöä ei saatu ajettua, tuuli oli aivan rajoilla 6-13solmua jne. ku pohjat pitäs olla 7solmua. Mä siis ensimmäisessä lähdössä, kokopäivä lähtöä lykättiin aina se 15min eteenpäin. Nooh, tuli kuiteski treenailtua rataa 111 litrasella laudalla ja 8,1m2 purjeella. osalla porukasta jopa 9,6m2 purjeita.

Huomenna aamulla wave kippari seitsämältä.. ja slalom kippari kymmeneltä.

nyt ruuan laitto hommiin =)
26.09.09
Syltissä ollaan ja Paikka myös wave kisassa!

Ajomatka torstai iltana Tukholmasta Römööseen oli ihan super rankka. 1000km 3,5tuntia aikaa, ja siinä olis pitäny nukkuakkin välissä. Köpiksen jälkeen alko ratin takana väsyttää siihen malliin, että oli pakko antaa itselle lupa vajaan kolmentunnin uniin pakun takaluukussa. Herätyskellon soitua, pujahdin ohjaamoon ja starttasin auton taas käyntiin. Römöstö 45min lautta Syltiin aamulla kesti taas 45min. eipä tarvinnu taas unta odotella takaluukussa.

Okei eli unet jäi vähiin, mutta rekisteröinti päivänä oli pakko rikailla ja trimmailla purjeet kasaan.. ja päivän päätteeks 12tunnin unet maistu aika hyviltä =)

Eilisessä avajaisseremoniassa tuhannet ihmiset seurasivat tapahtumaa.. Kyllähän siel ihan makee fiilis suomenlippu olalla.

Tänään oltiin liipasimella koko päivä Slalomin suhteen, mutta tuuli ei ikinä noussu kisoihin vaadittaviin lukemiin. Eli välipäivä-lepopäivä.

huomenna kippari 10 aamulla.

Tuulia tässä odotellessa
26.07.09
Tänään yks hienoimpia aaltopäiviä Pozossa!!
Katso kuvat täältä
20.07.09
Maailmacupin jälkeen Pozossa scorattiin mastonkorkusia aaltopäiviä !

Waven double elimination saatiin päätökseen viimeisenä kisapäivänä, ja voittajaksi kruunattiin vasta 15-vuotias Philip Koster.

Vikat slalomheatit ajettiin torstaina.. ensimmäinen mulla tais mennä ihan ok , mutta toisessa lähdössäni tuuli puuskissa joku 23ms.. 5,1m2 oli aika pitelemistä, ja loppujen lopuks mä olin todella tyytyväinen et pääsin rantaan ja viel radan läpi hehhee=) Kokonaisuudessaan slalom skaba oli mahtava kokemus, takana 14 starttia ja viel suht kovissa keleissä ja suht kovassa seurassa =) Eli sijoitukseen 36/41 Veri häpi!!

Maailmancupin jälkeen meillä oli yks parhaista sessioistani Gran Canarialla, pozon niemen takana Salinasissa. 3metristä piilaavaa aaltoa sideshore tuulella, surffari ei paljoo enempää voi toivoa..paitsi..=)

Samana päivänä Pozonlahdella mastonkorkuisia linjoja. never seen it like that before! Nyt tuuli pikkkuhiljaa himmaillut, tänään välipäivä. Loppuviikoks luvassa taas megaa..smile!


20.07.09
Maailmacupin jälkeen Pozossa scorattiin mastonkorkusia aaltopäiviä !

Waven double elimination saatiin päätökseen viimeisenä kisapäivänä, ja voittajaksi kruunattiin vasta 15-vuotias Philip Koster.

Vikat slalomheatit ajettiin torstaina.. ensimmäinen mulla tais mennä ihan ok , mutta toisessa lähdössäni tuuli puuskissa joku 23ms.. 5,1m2 oli aika pitelemistä, ja loppujen lopuks mä olin todella tyytyväinen et pääsin rantaan ja viel radan läpi hehhee=) Kokonaisuudessaan slalom skaba oli mahtava kokemus, takana 14 starttia ja viel suht kovissa keleissä ja suht kovassa seurassa =) Eli sijoitukseen 36/41 Veri häpi!!

Maailmancupin jälkeen meillä oli yks parhaista sessioistani Gran Canarialla, pozon niemen takana Salinasissa. 3metristä piilaavaa aaltoa sideshore tuulella, surffari ei paljoo enempää voi toivoa..paitsi..=)

Samana päivänä Pozonlahdella mastonkorkuisia linjoja. never seen it like that before! Nyt tuuli pikkkuhiljaa himmaillut, tänään välipäivä. Loppuviikoks luvassa taas megaa..smile!


17.07.09
Tässä mun wave double elimination heatin Live ticker PWA sivuilta, olosuhteet oli..sairaan kova tuuli..3,7m2. ihan hyvä heatti mut Skyeboy veti paremmin!

16.00 Skye lands a double forward right on the red flag, as Naalisvaara is unlucky to pull off a massive backloop one second after the horn.

15.59 Advancing from heat 27 Frans and Van der Steen. Ezzy crashes from another double, he must have a headache now!

15.56 Naasilvaara looks really solid in the windy conditions. Ezzy goes for a massive double, but crashes hard.

15.55 A great backloop from Alonso, and Ezzy carves up a good wave. The wind looks slightly more side-shore now, the conditions are getting better and better.

15.52 A great wave by Skye, followed by a push loop tweak.

15.49 Great opening jumps from this heat, Naalisvaara with a backloop, Alonso a tale top forward, and Skye a perfect stalled forward.

15.48 Alonso v Ezzy and Skye v Naalisvaara just taking to the water.

15.45 Adva
13.07.09
Tänään ajettiin 4 kisaa Slalomia. Olin kolmessa lähdössä kahdeksas ja yhdessä seitsämäs. Aamulla 2 ensimmäiseen lähtöön en ehtinyt rikata 6m2 purjetta, ja 5,1m2:ssä ei ollu ihan täysii tehoja. Kahdessa viimesessä lähdössä 5,1m2 veti jo kunnolla, ja vedimpä Josh Angulonkin ohi yhdessä jiipissä..taakse jäi=) Nyt kokonais sijoitus 33/41.

Slalomiin vesi on todella kuoppasta, ja näillä tuulen voimakkuuksilla saa keskittyä ihan täysillä ajamiseen et välineet ei lähde lapasesta. Huippunopeudet downwind slalomissa on todella kovii ehkä jotain 25-35solmua(arvaus, on noil jollain jätkil gps).

Hauskaa on ollu ja huippu fiilis jatkaa kun huomaa et jokainen lähtö kulkee edellistä paremmin, ja välillä ollaan jo sijoilla 5-7 kesken kisan.

Aaltoa ei ollu tänään, toiv huomen parempi. Sit päästäis alottaa waveluokan double elimination, jossa mulla heti vastassa John Skye.
12.07.09
Tänään ajettiin slalomia 2racee. Olin ekassa kisassa kolmannessa lähdössä. Eka slalom starttini ikinä onnistui hyvin, siivulla ensimmäiselle jiippipoijulle ei ollut ihan täydet tehot 5,1m2, ja hävisin vähän vauhdeissa. Jiippipoijulla lauta spinnas ja uin ekan jiipin, sen jälkeen käännökset kolmella viimesellä poijulla meni hyvin ja topspeeditki oli ihan kohdallaan ku mun mielestä saavutin porukkaa. 10 miehen erästä 5parasta meni jatkoon, eli mä en.

Tokassa racessa 2kaverii otti varaslähdön ja lähtö uusittiin, luulin et tuli 4minuutin lippu uudestaan mut se olikin vaan 2min lähtöön, ja siinää vaiheessa ku tajusin ni lähtö oli jo sössitty. Skaba meni m,uuten kyllö vauhdikkaasti, nopeudet ja jiipit kohdallaan. Tällä hetkellä sijoituksissa 36/41, mutta siis 2racee vasta ajettu ja niitä ajetaan 10-15.

Yhdessä lähdössä on siis 10miestä, 4jiippipoijua ja rata kestää noin 3minuuttia. Yksi täysi kierros(1race), jossa yhteensä 9lähtöä kestää vain 35minuuttia! näitä ajetaan siis 10-15kpl.

Huomenna aamulla mulla seuraava lähtö klo10.30
10.07.09
Holaa!! Gran Canaria Grand Slam 2009 alkoi tänään. Itse olen siis mukana Wave-luokassa ja Slalom-luokassa. Päivä alkoi rekisteröinnillä ja yhteiskuvalla, jonka jälkeen kisamainokset liimailtiin purjeisiin. Tänään ei vielä ajettu Slalomia, vaan kisa alkoi miesten Wave-luokan ensimmäisellä kierroksella. Ensimmäiset 8 heattia päästiin ajamaan 12-18m/s tuulessa ja hyvillä aalloilla. Erät kestivät 10 minuuttia, ja jokaiselta arvosteltiin kaksi parasta hyppyä ja kaksi parasta aaltoa. Pisteytys menee niin että hyppyjen pisteet kerrotaan vielä kahdella ja kahden parhaan aallon pisteet kerrotaan kolmella. Näin aaltoratsastus painottuu vähän enemmän.

Itse olin kolmannessa Heatissa, vastassa enkkustara Ben Proffit K-800. Samassa heatissa oli Dioni Guagandino(V-69) Venezuelasta USAn Graham Ezzya (USA-1) vastaan.

Heattini alkoi lähes täydellisesti, heti vihreen lipun noustua sain todella puhtaa backloopin ja siitä uudestaan plaani vauhteihin, ja heti seuraavasta aallosta pushlooppi täydellisesti pydeen(taaksepäinvoltti kierteellä). Eli heattia vielä 9 ja puolminuuttia jäljellä, ja hyvät pisteet jo hypyistä alla. Sain 3käännöksen aaltoratsastuksen, jonka jälkeen yritin myös eteenpäinvolttia aaltoon..mut sen kaaduin ja uusiks meni. Sit härsin pariaaltoa ja muutama minuutti meni aaltoja etsiessä. heatin loppuun scooorasin myös yhden kisojen siihen asti parhaista aalloista. En paljon ehtinyt seurata vastustajaani, mutta rantsussa moni tuli sanomaan vetäneeni paremmin kuin Ben.

Okei, jostain syystä 2 tuomaria kolmesta pisteytti Benin voittajaksi. Kävin tsekkaamassa pistetulokset..tasaista oli..voitin benin hypyissä mut se sai aalloista nipin napin paremmat pisteet. Ja aallothan kerrottiin kolmella.

Anyways, mul jäi aika hyvä fiilis kuitenki, sillä tiesin vetäneeni yhden parhaista heateistani. Tää koko PWA organisaatio on vaan englantilainen ja pärstäkerroin vaikuttaa arvostelulajeissa.

Okei päivän siistein hetki oli ehkä se, kun kisan jälkeen menin laittaa kamoja nippuun, ni moninkertainen maailmanmestari Kevin Prichard USA-3 tuli taputtelee olkapäälle ja sano seuranneensa et olin vetäny hyvän heatin.

Huomenna jatketaan Slalomilla. Kippari rannassa klo 11am.


09.07.09
Viimepäivinä on valmistauduttu yhdellä wave- ja yhdellä slalomsessiolla päivässä. Wave homma kulkee hyvin ja itseluottamus on korkeella. Slalomia olen edelleen vetänyt vain 5,1m2 Coderedillä ja 86 ISonicilla.. ja tuulta on kyllä riittänyt. Juttu on vaan niin että 86litranen lauta on näin kuoppaseen veteen mun painolla lähes mahdoton pitää pitkää kurssia täysin kontrollissa. 100kiloset kaverit vetää täällä vastaavan kokoisilla laudoilla ja mun painoiset 70-80litrasilla. No katsotaan kuinka kovat tuulet osuu slalom-lähtöihin. Seuraavalla kerralla on välttämätöntä saada mukaan huomattavasti ohuempi/kapeampi peräisempi lauta, ja pienemmällä tilavuudella. Vaihtoehtona tietysti nostaa omaa painoa 15kg.. mut mä luulen että pienempi lauta tulee helpommalla hehhee.. No mut, vedetään nää kisat ensin täysillä ja katsotaan myöhemmin tulevaa.
06.07.09
Moi! Viikonloppuna tuuli vähän himmaili ja vesillä pääasiassa 4,2m2 wave purjeella ja 74litrasella Eviltwinillä. Slalomia tuli eilen treenailtua parikin sessiota, mutta loppua kohden tuuli vähän puuskasemmaksi ja 5,1m2 ei saanut enään täysiä tehoja.

Tänäämn aamupäivällä 4,2m2 wave treenit aika surkeilla aalloilla.. joka kerta ku olis ollu hyppyramppia tai wavetettavaa aaltoa tuli ainakin viismiljoonaa ukkoa joka suunnasta vastaan, ni jäi vähäisetkin aallot aika pienelöle käytölle.

Nyt odotellaan että vesi vähän laskis ja aallot nousis, sit vois ottaa uuden yrityksen vesille. Lue lisää

04.07.09
Terkut Pozosta! Saavuttiin kisapaikalle keskiviikkona Timin ja Mikin kanssa. Jouduttiin heittää parikeikkaa autolla kentältä Pozon kylään että saatiin koko välinesetti tuotua. Berlingon katto huusi vähän leipää ku iskettiin katolle satakiloo ilman kattotelineitä.

Kämppä mikä piti olla mahdollisesti valmiina, menikin puihin ja jouduttiin soittelee kunnon rumba espanjantulkin kanssa että saatiin uutta alle. Noh, keskiviikkona ehdittiin kuitenkin iltasessioille, ja mukava 3,7m2 keli äijänkorkusilla rampeilla oli kyllä huippu vastaanotto. Napakka 3,7m2 tuntu aluks ehkä hieman hätäseltä, mut heti ku alko ilmaan pääsee ni tuli kyl taas kotosa olo.. on tääl plus 20metris tullu sen verran viime vuosina vedettyy. Torstai oli viel kovempi, ja aika siisteillä aalloilla vielä..vedettiin kaks sessioo.

Eilen aamul napakka 3,7, sit ku vesi nous ni aallot meni vähä sekavaks, ja homma loppu siihen. Illal tuli käytyy ekaa kertaa 5,1m2 Coderedillä ja 86 Isonicilla, tuulta taas se plus20m/s..eli aika brutaalia menoa. Ekojen siivujen jälkeen ku sai vähän trimmejä kohilleen niin alko pakettikin pysyy kasassa, ja pääsi testailee vauhteja mm Volwaterin ja Maynardin kanssa. Yhel siivul pysy melkeen samoissa vauhdeissa Volwaterin kans, sit tuli ydinpuuska ja se lähti kyl vähä karkuun ku mul levis paketti mut sit se veti ihan levottomat pannut ja meitsi jiippaili ohi..hehhee.

Tänää vähän tunnustellaan mis kondikses kroppa on ja ehkä pikku treenit myöhemmin kun vuorovesi vähän laskee ja aallot tasoittuu.

Maailmancupin alkuun viel viikko treeni aikaa.
19.04.09
Lämmintä tuuletonta hellettä.. ja lähes kaikki pohjoisrannikon spotit täynnä lainelautailijoita

Vois sanoo et aika täyttä..

Surffattavia breikkejä löytyy kuitenkin niin paljon, että tulipa vedettyy täys päivä vedessä lainelaudalla itsekkin. Shoulderhighta rightti aaltoo reeffillä jossa mun lisäksi kaksi muuta jenkkiheppuu.. Sit kun patterit vedessä tyhjennetty.. tuli viel katseltua auringonlaskua vuorten taakse. Täydellinen päivä!
18.04.09
Viimeset 5päivää luksus kelejä..eilen alkoi yli viikon pläkä!

Pikku arealii..

Aluksi aaltoja ja heikkoo tuulta, sitte vähän pienempää settii mut kovaa offikeliä, ja loppuakohti swelli taas kasvo ja tuulet heikkeni.. kunnes ihan täysin tuuleton jakso iski päälle


Hengailua Mauin north shorella..

Klassista Hookipaa

Kai Katchadourian tsekkailee Robby Naishin menoa..

Kuva eiliseltä päivältä.. saatiin muutama aalto videollekkin. Nyt oli ehkä kevään parasta Hookipaa. Mastonkorkusta aaltoa ja todella cleania facea.. ja pitkää piilaavaa linjaa. Paikallisetki oli ihan fiiliksissä ja kehu et vuoden paras päivä.. harmi vaan et tuuli kuoli iltapäivällä ja ennusteet näyttää pläkää niin pitkäks aikaa ku näkyy..
12.04.09
Eilen meri oli lasisen tyyni, täydellinen päivä valassafarille!


Alkuviikon swelli tippui pikkuhiljaa, toi pääsivulla oleva video viimeinen aaltopäivä.. tuuli oli tosin niin kevyt että välillä oli todellisia vaikeuksia päästä ulos, tai saada edes vesistarttia. No mutta hauska päivä puhtaaseen aaltoraidailuun.. Seuraavanä päivänä tuuli vain muutaman tunnin ja itse kävi vetäsemässa slalomsiivut Kanahassa. Iltapäivällä alkoi sade, joka sitten ropisi seuraavaan aamuun.

Eilen totaali pläkä koko saarella, ja tulikin käytyä ensimmäistä kertaa ihastelemassa ryhävalaita lähempää veneestä käsin. Löydettiin valtava emovalas ja sen pesue parveilemassa ympärillä.. Seurattiin valaita noin puolentunnin ajan, ja pinnassa niitä näkyi parhaillaan n5-6 eläintä. Ehkä makein fiilis hommasta tuli kun veneemme kapteeni sammutti koneet, ja kuultiin valaiden keskinäistä ääntelyä ja hengitystä. Ihan huikee kokemus nähdä kymmeniätonneja painavia eläimiä noinkin läheltä.

Tänään sitten aurinko ja kevyt pasaati paukahti taas päälle, ja tulikin leikittyä hookipan pikkuaalloissa monta tuntia. Huomenna pitäisi luodeswelliä olla taas tulossa.. so, waiting for that..
08.04.09
Siis tässä edelliseen juttuun kuva!

08.04.09
Kaksi päivää saatu todella isoa luodeswelliä!

Eilen aamulla kun ajelin Hookipalle en meinannut uskoa silmiäni. Ennusteet näytti noin 2,5metrin aaltoja.. kylläkin 14sekunnin aallonvälillä. Silti ihmettelin kun puoltoistakertaa mastonkorkusta settiä jytisi riuttaan. Parkkis oli niin täynnä autoja ettei ole ollut vielä kertaakaan, ja vesillä oli todella ruuhkaista. Itse vetelin reilun tunnin setit, ja iltapäiväksi siirryin Lowers Kanahaan mihin tuli ihan miehekästä aaltoa kanssa, mutta aaltojen facet ei olleet läheskään niin sileät kuin Hookipalla.. windswelliä vähän seassa. No mutta pitkää linjaa oli kyllä.

Tänään sama setti, paitsi aamulla ei tuullut yhtään joten nappasin slalomkamat autoon ja ekan setin heitinkin 7,5m2 OverDrivilla ja 111 iSonicilla Kanahassa. Tuuli oli aika heikkoo, ja slalom session jälkeen rikasin 5,3m2 ja kävin vetäsee muutamat aallot Lowers Kanahassa, mutta en oikeen tykänny hirveesti. Oli vähän sideonshore.. ku täällä vaan tottuu puhtaaseen saitikkaan tai jopa sideoffiin. ja muutenkin tykkään kyllä hookipan aalloista enemmän.. kun selkeempiä ja helpommin luettavia.

huomenna jatkuu.. ride on!
04.04.09
Tänään aika cleania waveridingia Hookipalla!

03.04.09
Okei.. 7paivaa surffii ilman lepoa takana. Eilen aamupaivasta Hookipalla waveriding sessarit logohigh(3m)aalloilla, ja ilta paivaksi jengi suuntaili sprecksiin hyppimaan.

Paikalla muutakin Starboardin tiimia..Itse tuli vedettya 4,2m2 ja 74 Evil Twinilla. Oli kylla niin taydet tehot ajoittain ja taydellista miehenkorkuista ramppia tuli vastaan lahes joka siivulla, etta reilun tunnin riuhtomisen jalkeen alkoi kadet jo tutisee.. hahhaa. Helppo olla jalkiviisas ja sanoo et olis pitanyt lopettaa siihen, mut porukka pyoritti voltteja niin liekeissa etta eihan sita voinut itsekkaan siihen jattaa.. No ahneus kostautu aika nopeesti, ku korkeessa pushloopissa ote vahan lipsu ja takajalka lahti irti strapista, landasin yhdella jalalla suoraan valineitten paalle, ja vasenolkapaa venahti.. No kipurahathan pitaa aina kaikesta kivasta maksaa.

Mut tyhma ku olin ja oli sellanen drive paalla, ni en lopettanu sessioo tohonkaan.. No tanaan kipee olkapaa piti poissa vesilta, josta toisaalta kylla muu kroppa kiittaa. Valipaiva meni nopeesti kuvaillessa/katsellessa Hookipalla jengin rippaamista..

Huomenna toivon mukaan taas vesilla!
30.03.09
Aloha Mauilta!

Reissun kolmas viikko starttaa huomenna, ja yhtään tuuletonta päivää ei ole ollut. Viimeviikolla saatiin ekat kunnon aallot, ja tuultakin riitti 4,2neliöiselle ihan yyberisti 5päivänä putkeen. Viime torstaina taisin pitää ensimmäisen välipäivän vesiltä ja tuli muutenkin vedettyä paripäivää aika lyhyitä treenejä. Tulipa Mauistakin löydettyä vielä uusia koluamattomia rantsuja..

Nyt kaksipäivää Hookipaa aamupäivästä auringonlaskuun, seteissä parhaillaan noin 3metristä aaltoa, ja tuuli ollut sen verran puuskaista rannassa että vain muutamat hyndät vedetty päivässä.. siis pääasiassa treenattu aaltoratsastusta.. mut sehän on just sitä mitä täältä on tultu hakemaankin.(slalomia treenataan salaa;)

Illat ollut aika viileitä ja sateisia täällä vuorenrinteellä missä asustelen, mutta iltaauringossa rantsusta ylöspäin ajaessa on kyllä saanut nauttia lähes täydellisistä sateenkaarista auringonlaskun lisäksi. Oli pakko vähän fiilistellä !

Alkava viikko näyttää todella tuuliselta, ja uusi swellikin näyttäisi olevan tulossa..Toivotaampa että saadaan loppuviikosta uutta kuvamatskua.

keep'n searching vai miten se meni..hahaa
21.03.09
Tsunami varoitus vedettiin pois, ja samaisena päivänä pääsin vielä korkkaamaan Lanesin logohigh aalloilla. Mahtava lopetus päivään jonka aloitin parin tunnin sademetsä haikkailulla vesisateessa.

Eilen alku freestyle sessarit Sprecksissä, kun Ho'okipalla ei vielä tuullut. Iltapäivällä hyvä pöhinä napsahti kuitenkin päälle Ho'kipallakin ja reissun paras vesisessio tähän mennessä sai kyllä hymyn korviin.

Nyt linnut laulaa, arska paistaa ja puut humisee.. ei muuta ku aamupalat naamaan ja rantsuun tsekkaa päivän actioni !
19.03.09
Mauin reissu alkoi tsunamivaroituksella!

Pari ensimmäistä päivää täysin tyyntä, eilen ensimmäinen vesipäivä, tänään piti olla parempi mutta uutisten mukaan vesille ei kyllä päästäkkään.

Maui News tänään aamulla: (kello on nyt 10.52am.)

The Pacific Tsunami Warning Center has issued a tsunami advisory for the state of Hawaii, in connection with an earthquake near Tonga earlier this morning. Based on all available data there is no destructive tsunami threat to Hawaii, according to the center. But the islands could experience small, nondestructive sea-level changes and strong or unusual ocean currents for several hours, starting this afternoon. A regional tsunami warning was issued for parts of the Pacific near the earthquake. The earthquake measured 7.5 on the Richter scale and occurred near the Tonga islands around 8:18 a.m. Hawaii time today.

22.11.08
Waiting for next season..

Juomatauko sessioiden välillä secret spotissa Gran Canarialla

Kulunut kausi on ollut yksi parhaista. Supertykitystä ja treeniä Hawaijilla, skaboja ja lisää treeniä Kanariansaarilla. Syksyllä kisoja ja vetämistä Tanskassa,Saksassa ja Ruotsissa. Loppukauteen saatiin vielä yksi parhaita viikkoja Porin yyterissä ikinä, 8 aaltopäivää putkeen, siis Suomessa!

Nyt alkaa vedet olemaan jäässä, ja kuivaharjoittelu kausi käynnissä. 2Kuukautta aikaa vetää itsensä huippufittiin, jonka jälkeen palaan Mauille treenaamaan ensikauden haasteisiin.

May the wind be with you!
02.10.08

Ensimmäinenkierros wavessa päästiin aloittamaan eilen iltapäivällä, olin vasta 5 heatissa, joten kerkesin vetää kohtuulliset lämmittelyt ulkona matalikolla, johon tuli n 2metirstä murtuvaa aaltoa, vaikkakin tosi sekavaa. Harjoittelut meni hyvin, joten oli hyvä fiilis omaa kisaa ajatellen..

Kisassa kuitenkin vedettiin täydessä onshoressa(tuuli ja aallot täysin samasta suunnasta) 2metrin beachbreikissa(aallot jotka murtuu rantahietikolle), ja aallot oli todella sekavat ja vaikeasti luettavissa. 10 minuutin erässä arvosteltiin jokaiselta 2parasta hyppyä ja yksi aaltoratsastus. Sain heti ensimmäisen minuutin aikana hyvän backloop rampin, mutta jotenki onnistuin kaatuman hypyn vaikka tulin täysin pystyssä alas, seuraavat minuutit menikin uuden backki rampin etsimisessä, siinä samalla ratsastin muutaman surkean aallon rantaan ja viimein sain backloopinkin pystyyn.Aikaa oli jäljellä enää muutama minuutti ja yritin metsästää hyvää aaltoa, jonka sainkin mutta kaaduin arealin siinä aallossa ja pyörin sen mukana rantsuun.. beachbreak oli niin voimakas että oli vaikeaa saada vauhteja uuten hyppyyn(esim perus eteenpäin voltti joka on aika helppo), ramppia ei vaan sattunut kohdalle ja hyppy jäi tekemättä.. Aivan surka esitys multa, ja kyl täytyy todeta et ihan sika pettynyt itseeni että hypyt mitkä on yleensä mun vahvin puoli jäi vajaiksi.. ehkäpä huonoimpia eriä mitä on tullut kisoissa vedettyä. olisin pystynyt paljon parempaan, mut josukus se on vain aika paljon tuurista kiinni minkälaisia aaltoja saa.
Mun vastustaja sai backloopin, forwardin ja 2käännöksen aallon.. joten ei olis paljoa tarvinnut senkään voittamiseen, nyt vaan kävi näin.

Olosuhteet oli niin arvaamattomat että siinä olisi pienellä tuurilla voinut voittaa vaikka Jason Polakowinkin..

Tässä odotellaan parempia tuulia ja toistakierrosta. Onneks on kunnon keliä luvassa lauantaiksi ja sunnuntaiksi.29.09.08
Waves still on hold..

All rigged up and ready

Lauantai iltana vedettiin pienet sessiot 5,3m2 Syltin shorebreikis..vaan saadakseen vähän tuntumaa uusiin välineisiin. Uusi kode80 sika kevyen tuntunen, samoin 5,3 S1 aivan ultimate kevyt Severnen Redlinen 400 mastolla(1,35kg). Muuta vielä vaikea sanoa, kun plaanasin ilman aaltoa kerran.. Ja hei pakko mainita vielä että Rip Curlin uusi E3 (4/3mm) elastisin puku ikinä=)

Tänään ollaan ajettu Slalom lähtöjä.. Freestyleä ehkä myöhemmin ja Wave toivottavasti saadaan käyntiin huomenna.

Eilen ei vesillä mutta pientä lämmittelyä maastofillarilla hiekkadyyneillä. Tänään otan kyllä vesisessiot jos tuuli pysyy iltaan asti. Rantsuun tulee ukonkorkusta shorebrakea, johon vois saada mutamän käännöksen=)
27.09.08
PWA World Cup Sylt 2008 26.9-5.10

Avajaisseremonia, jossa yleisöä paikalla tuhansia.

Eilen aamulla saavuin Syltiin. Kisapaikka löyty helposti Syltin Westerlandista, joka on iso saksalainen turistikohde.

11.30 Alko rekisteröinti jonka jälkeen liimailtiin kisa/sponssi mainokset purjeisiin, ja pistettiin kaikki valmiiksi. Rantsu on noin puolenkilometrin matkalta täynnä kojuja ja telttoja, ja sieltä kisaajillakin löytyy oma lounge jossa meillä langaton netti,ruokaaa..ja juomaa(alkoholitonta kylläkin=). Jengiä täällä on jo pilvinpimein ja tänne odotetaankiin 190 000 kävijää. Kilpailu siis todella omaa kokoluokkaansa... Kilpailijoita n. paristakymmenestä maasta, arvioisin että toistasataa kaikki lajit mukaa ottaen( miesten ja naisten wave, sekä freestyle ja slalom).

Täällä hetkellä ei tuule mutta illaksi luvaksi 8-11m/s jolloin mahd. freestyle pyörähtää käyntiin. Itse olen siis mukana vain Wave-luokassa.

Ensi viikolle ennusteet näyttää kovaa lounaanpuoleista tuulta, luultavasti tuomaristo odottaa Wave-luokan aloittamista siihen.

Kisa tunnelma on loistava.. Aurinko paistaa,lämmintä ja rantsu täynnä ihmisiä. Nice!


05.09.08

Soulfiles 2009 -kisojen toinenkierros käynnissä Kalatehtaalla. Katsottiin dyynin päältä, kun Klaas Voget(G-4) yritti näyttää best in the shit..

Tanskan Soulfiles 2009 oli meni mun osalta aika metsään, vaikka itse olinkin tyytyväinen kisasuoritusksiin. Ensinnäkin ottaen huomioon 1900km ajomatkan Oulusta Tanskan Klitmölleriin.. ei ihan kevyt siivu, ja lisäksi yksi lautta välissä.

Vaikka pääasiassa olinkin tyytyväinen kisasuorituksiini, niin tuomarit ryssi ensimmäisen eräni niin huolella että toisessa heatissani hajos ajatukset ja se meni itse sitten hölmöillessä.

Soulfilesissä tuomarit erotti kilpailijat eriväristen lycrapaitojen perusteella(ei normaalia väri nauhaa topissa tai purjenumeroa), ja tuomarit oli valmiiksi antanut kilpailijoile eriväriset lycrat. Just ennen oman eräni alkua huomasin että samaan heattiin tuleva tanskan ykkösmiehiin kuuluva Lars Pedersen(D-99) lähti vesille mun värisellä lycralla. Kävin ilmoittamassa tuomareille, et hei nyt Lars meni vesiin väärällä lycralla ja mulla on sama. Päätuomari sano et ok.. ei haittaa. Erässä arvosteltiin 2 hyppyy ja 2 aaltoo, hypyissä oli vaikeuksii ku Klitin kärjen reeffiin tuli harvoin kunnon hyppyramppii. Sain kuitenkin ok hypyt, ja kohtuulliset 3 ja 4käännöksen aallot. Erän jälkeen huomattiin että tuomarit ei ollu antanu mulle yhtään pistettä kun luulivat etten ole erässä, koska D-99:llä oli samanvärinen lycra.. Todella amatööritouhuu tuomareilta. Toisessa heatissa tuomareitten touhu otti sikana päähän, eikä siksi ollut enää motivaatiota rutistaa kunnolla. Se oli singelin loppu mun kohdalla. Victor Fernandez E-42 tuli ykköseks, Klaas Voget G-6 toiseks ja Robert Sand D-62 kolmas.

Seuraavana päivänä legendaarisella Kalatehtaalla puhdas sideshore tulli ja 1,5m cleanit aallot. Sain eräni pisimmät aallot, tuuli oli niin heikko että laskettiin vaan yksi hyppy jonka onneksi sain, mutta osalla kilpailijoista oli vaikeuksia saada sitäkään. Mun suoritus ei riittänyt jatkoon.. tuomaripeli kyllä todella ihmeellistä, jengi sai pisteitä kaatuneistakin hypyistä.. No, Klaas Voget voitti kisan, Fernadez toinen ja Tanskan omapoika Robert Sand oli liekeissä ja edelleen kolmas.

Kisoja seuraavalla viikolla jain odottelemaan Etelä-Ruotsiin seuraavaa Matalaa ja 2päivää vedinkin varbergissa Apelviken lahden eteläpuolises lahdessa.. Leget tai jotain sinne päin. Lounais tuulella suunnilleen yhtä siistii aaltoo ku poliisinlahdelle parhaillaan, isoimmat 2m. vas kädenhyppy ja ulospäin mentäessä jopa 4 täydellistä backlooppi ramppia..4,2m2koko päivän.. nam.. tod hyvä hyppiä.. 4-6 käännöksen aaltoja. Sit torstaina joku 190 astetta ja sama kulma kuin pollarilla etelä tuulella, mut edelleen todella siistejä linjoja koko lahdella about ukonkorkusta. Mesta on todella samanlainen ku poliisin lahti..mut aaltoja tulee helpommin etelätuulellakin, eikä kiviä missään pelialueilla.Very Nice=)
30.07.08

Viime perjatai aamuna lähdettiin lautalla Las Palmasista Santa Gurziin Teneriffalle Canarian Waveriders aaltokilpailuun. Kilpailu oli CWR08 kiertueen tämän kauden viimeinen, ja mukana Kanarian saarten kovimpia nimiä. Kisoissa myös kilpailijoita Norjasta,Hollannista, Italiasta,Belgiasta ja tietenkin yks FIN=)

Perjantaina n2metrin aallot ja kova tuuli joka vähän himmaili iltaa kohti. Tosi hyvä aaltokisakeli, sain ekassa erässä vastaan Italialaisen locon Teneriffalta jonka voitin aika helposti. Toisessa heatissa vastaan Kanarian saarten kovimpiin nimiin kuuluva Orjan Jensen E-19. Voitin Orjanin hypyissä puhtaalla yksikätisellä taaksepäin voltilla ja tapletop forwardilla, sain myös enemmän tyylipisteitä, mutta aaltokisoissa painottuu aaltoratsastus ja Orjan sai 5käännöksen aallon kun mun parhaassa oli 4käännöstä.Orjan voitti kokonaispisteissä saatuaan 44,5pistettä kun mulla vaan 44,4. Oli siis todellapienestä kiinni. Tosi harvoin menee noin lähekkäin pisteet.

Perjantaina single eliminationin jälkeen aloitettiin jo toinen kierros eli double elimination, jossa ensimmäisellä kierroksella tippuneet lähtevät kisaamaan toisia vastaan ja parhaat jatkoon jossa lopulta ekan kierroksen voittajia vastaan. Ekassa rundissa tippunut lokaali Luca Orsi nousi mua vastaan ja voitin sen tosi täpärästi pidemmällä aaltoratsastuksella.

Kisoja jatkettiin lauantaina jolloin mulla semifinaalissa vastassa maailmancup kilpailija Gran Canarialta. Tiputin Pablo Ruizin myös varmaankin aika pienellä erolla. Meillä hypyt varmaankin samoissa mut mulla taas parempi aaltoratsastus. Pääsin siis Double eliminationin finaaliin jossa vastaan tulee maailman aaltokärkinimi Dario Ojeda E-211 Gran Canarialta. Meistä siis voittaja pääse sitten taistelemaan ensimmäisen kierroksen 4parasta vastaan. Dario jänisti ja luovutti voiton mulle lähtemällä pois kisoista. Näin Voitin siis double eliminationin.

Sunnuntai aamuna vastassa neljäntenä oleva lokaali Teneriffalta. Keliä 5,3m2 eli n 10ms ja 1,5m aallot. Voitin kaverin luultavasti taas paremmalla aaltoratsastuksella. kummallakin oli saman arvoiset hypyt.. backloopit ja forwardit, mulla tais olla jopa tapletopforwardi jos muistan oikein.

Sit nousin siis kolmatta vastaan, Saksalainen kaveri joka asunut Teneriffalla vuosia. Oli tiukka erä mutta Jochen voitti mut luultavasti koska sai puhtaamman ykskätisin taaksepäinvoltin kun mä, aallot oli ilmeisesti aika tasoissa. Yhden tuomarin pisteissä oli parmpi mutta 2muuta anto Jochenille paremmat pojot. Kaks vastaan yks..... ni ei sit kyselyjä enempää.

Kisat siis Pidettiin Teneriffan kaakkoiskulmassa El Medanossa, Cabezo nimisessä rantsussa.

Tulokset:

1.Orjan Jensen
2.Valter Scotto
3.Jochen(en muista sukunimee)
4. Tuomo Naalisvaara

Olen kyllä todella tyytyväinen saldoon, voitin 5 heattia ja hävisin 2. Heatit kesti 15min, tuomarit arvosteli 2parasta hyppyä jokaiselta ja yhden aallon.

Kisoissa tais olla 16 kilpailijaa. Taso oli todella kova,mukana 5maailmaancupia kiertänyttä. Kaikki osas suunnilleen samat temput, loppujärjestyksen ratkaisi se kuka pysty vetää varmimmin. Paikallis tietämys ja tuntemus on tietysti aina etu.

Nyt back to Gran Canaria ja Pozossa ollut tod siistit aallot kaksi päivää. Mosqa Pontissa jopa logohigh..21.07.08

Pläkäpäivinä voi vaikka käydä tutustumassa Las Palmasin vanhaankaupunkiin. Toikin talo on rakennettu joskus todella kauan sitte..Sisällä oli museo jostain Kolumbus nimisestä kaverista..aika kova äijä.

No joo, pläkäpäivät jäi yhteen ja seuraavana päivänänä tuuli taas ihan sikana.. mut aallot jäi silti aika pieniksi, no mutta kuitenkin hauskat hyppytreenit. Kuvagalleriassa muutamat kuvat Palmasista, Pozosta ja parit vesiltäkin..check it out dude
14.07.08


Maailmancup on Pozossa vihdoin ohi, mutta ruuhka vesillä ei ole vielä hellittänyt yhtään. Moni ammattilainen on jäänyt Pozoon treenaamaan tulevia syksyn kilpailuja varten. Aaltoluokan maailmancupin voitti jo kolmannenkerran peräkkäin espanjalainen Victor Fernandez E-42, joka on näissä olosuhteissa todella ylivoimainen. Fernandez näytti jo kisoja edeltävillä viikoilla treenatessa taitonsa jotka ei jättänyt epäilyksiä muiden kisaajien keskuudessa.

Viimeiset 3päivää Pozossa on tuullut niin kovaa(+++20m/s) ettei oikeestaan mun surffiuralla ole tällaisia tuulia ennen vastaan tullut. 3,2m2 Svernen Blade on vetänyt jopa liikaa, mutta pääasiassa noinkin pieni purje tuntuu toimivan tosi hienosti. Purjeen käyttöalue on ainakin aika laaja, sillä se plaanaa varmaan noin 17 m/s kohdalla ja vasta yli 25m/s ydinpuuskat tuntuu repivän sen käsistä.

Seuraavat päivät kelit näyttäis himmaavan ehkäpä 3,7m2(normaalisti mun pieninpurje)sopiviksi, joten hyviä treenipäiviä tiedossa. Galleriassa muutamat uudetkuvat Pozosta..
14.07.08


Maailmancup on Pozossa vihdoin ohi, mutta ruuhka vesillä ei ole vielä hellittänyt yhtään. Moni ammattilainen on jäänyt Pozoon treenaamaan tulevia syksyn kilpailuja varten. Aaltoluokan maailmancupin voitti jo kolmannenkerran peräkkäin espanjalainen Victor Fernandez E-42, joka on näissä olosuhteissa todella ylivoimainen. Fernandez näytti jo kisoja edeltävillä viikoilla treenatessa taitonsa jotka ei jättänyt epäilyksiä muiden kisaajien keskuudessa.

Viimeiset 3päivää Pozossa on tuullut niin kovaa(+++20m/s) ettei oikeestaan mun surffiuralla ole tällaisia tuulia ennen vastaan tullut. 3,2m2 Svernen Blade on vetänyt jopa liikaa, mutta pääasiassa noinkin pieni purje tuntuu toimivan tosi hienosti. Purjeen käyttöalue on ainakin aika laaja, sillä se plaanaa varmaan noin 17 m/s kohdalla ja vasta yli 25m/s ydinpuuskat tuntuu repivän sen käsistä.

Seuraavat päivät kelit näyttäis himmaavan ehkäpä 3,7m2(normaalisti mun pieninpurje)sopiviksi, joten hyviä treenipäiviä tiedossa. Galleriassa muutamat uudetkuvat Pozosta..
04.07.08
Kaksi päivää ollut hyvää aaltoa ja tuulta 3,7-4,2m2 Pozossa.

Eilen aamulla vedettiin karsinnat PWA wave Pozon osakilpailuun. Omassa erassäni oli 6 kaveria vesillä, 3,7m2 keli ja hienot aallot. Tuomaristo laski 2 hyppyä ja yhden aaltoratsastuksen jonka mukaan laitettiin kaverit paremmuus järjestykseen. Tuomariston mukaan sain erän parhaat hypyt mutta en saanut niin pitkää aaltoratsastusta kuin kaksi muuta kaveria, joten jäin erässä kolmanneksi. Kaksi parasta sai suoraan paikan kisaan ja itse jäin odottelemaan mahdollista kisapaikkaa vielä koko päiväksi, mutta kisanjäjestäjä päättikin antaa kaksi viimeistä paikkaa espanijalaisille, vaikka kisan päätuomari puhuikin aluksi muuta. Näin ollen jäinkin ulos kisasta.

Seuraavat maailmancupin osakilpailut pidetään syyskuussa Brasiliassa ja Saksassa ja lokakuussa vielä Skotlannissa. Toivotaan parempaa arpaonnea silloin.
03.07.08

Tänään vedettiin ja kuvattiin Ojos De Garzassa..tai jotain sinnepäin..

Tänään piti olla Pozossa karsinnat PWA aaltokisaan, mutta tuuli ei vaan tullut rantaan asti vaan jäi n.500m päähän. Pozossa päivystettiin kuitenkin melkein kokopäivä, kunnes kisajärjestäjä ilmoitti ettei karsintoja tänään pidettäisi.Huomenna aamulla nähdään mitä tuomaristo päättää karsintojen jatkosta.

Silloin kun tuuli on liian pohjoisesta ja Pozo jää katveeseen, on silti useimmiten täysi keli päällä n.20km päässä pozosta rannikkoa pohjoiseen päin. Tänäänkin saatiin napakka 4,2m2 iltakeli parimetrisillä pitkillä linjoilla. Toudella NICE=)
01.07.08
Gran Canarialla Pozossa mennyt jo 2viikkoa. Luksusta heti alusta omakämppä ja autotalli missä purjeet rikattuna ja kävelymatkan päässä Pozobeachilta. Reissu alkoi perus 4,2m2-3,7m2 keleillä, mutta nyt ollut 3päivää pläkää. Huomiseksi ennusteet tosin näyttää taas kovaa keliä ja isoja aaltoja=)

Maailmancup alkaa Pozossa huomenna karsinnoilla, joiden kautta lähden taas hakemaan kisapaikkaa itse kisasta. Ollaan kuulolla..
03.06.08
Ollaan tällä hetkellä treenailemassa Kalajoen hiekkasärkillä koko Raution/Suomen Starboardin teamin kanssa. Ensiviikolla suuntaan Gran Canarialle Pozoon. Lue lisää

09.05.08
Mauilla tuulee kovaa joka paiva, aallot olleet vahan pienia viimepaivina. Alle 2metrista..no ihan hyvaa hyppimiseen ja pieneen wavejippailuunkin=) Valilla on laskuvedella riutoilla vaan niin matalaa etta saa olla todella varovainen jottei riko kamoja eika itteaan.

Tanaan tuuli ylty Hookipalla niin kovaksi ja aallot aika surkeita, niin kavin katsastaa yhden vasemmanpuolen hyppypaikan(Waiehubeach)..valitettavasti oli niin totalonshore ettei jaksanut vaivautua vesille asti..
28.04.08
Eilen ihan sikauskomattoman makeeta aaltoo Upper Kanahassa. Vahan yli masthigh(yli 4m), ja sitte ku aalto alko nousee ni se alko muodostaa sellasta paksuu etuaaltoo ja oikee aalto havis takaa.. etuaalto piti ottaa kiinni.. se muodosti semmosen kupin/bowlin.. todella silee... yks isodroppi, yks isobottomi, yks isocutback/areal ja se siina.. mut aalto tuubas ja oli todella hollow. En ikina ennen sellasta aaltoo vetany missaan. Varmaan jossai fidzil /indois sellasta. Vedettii Klaas Vogetin kans kahestaa ja sit pari turistii. Klaassikin sano etta isoimmat arealit mita on ikina heittany Mauilla... SAIRASTA!!

24.04.08

Aallot pieneni pikkuhiljaa ja eilen vielä hyviä hyppyramppeja jäljellä Hookipalla.
Tänään ei tuullut ja seuraavat paripäivää näyttää aika heikoilta. Käytiin yhdellä vesiputouksella mistä ollaan aikaisempina vuosina hypitty mutta putoukset oli suljettu sattuneiden onnettomuuksien takia. Turistit..=)
20.04.08

Waveridingiä Hookipalla!
Tänään saatiin taas uusi swelli luoteesta. Hauska huomata kun 4metrinen setti pamahtaa riuttaan ja 4,7m2 puuskainen offituuli(välillä ei tuule oikeesti yhtään), niin heti vähenee porukka vesillä ja tilaa on paljon enemmän. Lisäksi vesillä lähinnä vain tyyppejä jotka osaa pelisäännöt, toisten aalloille ei hyökätä ja hommasta nauttii huomattavasti enemmän..
17.04.08

Eilen aalto pysyi vielä yhtä isona kuin toissapäivänä, mutta tänään oli jo selvästi pienempää mörköä liikkeellä, kuitenkin täysin riittävän kokoista aaltoratsastukseen. Juuri ja juuri 5,3m2:lle riittävä hönkäys pölähti päälle, ja mahdollisti aaltojen läpi ulos killuttelun. Kevyen tuulen ansiosta ratsastettavat aallot olivat todella cliinejä.. välillä jopa täydellisiä=) Vesillä oli myös joukko lainelautailijoita kilpailemassa aalloista..

Kroppa huutaa lepopäivää..toivottavasti huomenna ei tuule=)
15.04.08

Kaksi aivan megapäivää takana. Eilen Lowers Kanahassa cleaneja logohigh settejä.. mahtavaa downtheline waveridingiä. Välineinä Severnen 4,7S1 ja Starboardin 80Pure Acid. Tunnin kuvaus sessiot babybeachilla ja illaksi takaisin Kanahaan vetää auringonlaskuun..

Aalloon suunta on ollut eilen ja tänään koillisesta mikä on paras mahdollinen.. Pitkää piilaavaa settiä, aika harvinaista jopa täällä.

Tänään Hookipalla isoimmat setit reissusta, helposti jopa puoltoista mastoo, mikä teki kyllä oman jännitys momenttinsa keliin. Lisäksi 4,2m2 ei ainakaan ollut yhtään liian pieni purje.. Huomenna luvassa pitäisi olla vähintään samaa settiä.
13.04.08

Hookipa taas pelissä mukana!
Pasaati napsahti päälle ja pari päivää onkin vedetty hauskaa freestyle treeniä Kanahassa. Tänään saatiin lisäksi ekat swellit vähään aikaan. Hookipalla(logohigh) siisti ja toiminta täyteinen päivä. Vielä lisäksi kun seuraavat päivät näyttää todella hyvältä, niin nyt on kone taas virtaa täynnä=)
10.04.08

Vajaan 4viikon tuuliputken jälkeen on Mauin pohjois-rannikolla ollut jo 6päivän tuuleton jakso. Muutama freestylekeli on sillä välin käyty vetämässä etelä-rannikolla, jossa on käynnistynyt myös Starboardin 2009 malliston kuvaukset.

Saarta on kierretty lännestä itään, hiekkarannoilta vesiputouksille ja auringonlaskut/nousutkin on jo käyty tsekkaamassa 3055metriä korkean Haleakala tulivuoren huipulla. Tänään on satanut kaatamalla kokopäivän..uskomatonta. Jopa maauimala missä on kroolailtu aamuisin on ollut kiinni ukkosen takia. Ennusteitten mukaan pasaatituulen pitäisi palata tulevina päivinä ja näkyipä jossain aaltokartoissa jotain swelliäkin lähitulevaisuudessa=) Parempia säitä odotellessa pakko tästä on lähteä vetämään päivän treenit kuntopyörällä..
28.03.08
Kohta kolmeviikkoa Mauilla, eikä yhtään tuuletonta päivää ole ollut. Swelli tippui muutamaksi päiväksi noin 2metriseksi, mutta nyt taas pari viime päivää vedetty Hookipa beach parkissa mastonkorkuisissa aalloissa(13sek period). Tänään taas vähän kevyempää settiä..superia treenaamiseen. Tänään saatiin myös napsittua ekat surffikuvat, ja ne löytyykin jo galleriasta. Kipurahat täytyy näköjään aina maksaa jos jotain hyvää saa, ja iltasessiot jäikin tänään väliin aallossa venähtäneen nilkan johdosta. Kylmä ja tulehduskipulääke tuntu purevan siinä määrin että huomenna toivon mukaan taas pelikunnossa=)

17.03.08
Aloha,

Viikko oltu treenimestoilla. Talvi ollut täällä kuulemma todella vähätuulinen, mutta kun saavuin paikalle niin pasaatituuli loksahti kohdalleen ja ensimmäinen viikko ollaan treenailtu 2-5metrin aalloissa. Juuri isoaaltotreeniä lähdinkin täältä hakemaan. Tuuli ja aaltoennusteet näyttävät todella hyvältä niin pitkälle kuin näkyvät. Iso korkeapaine kohdallaan takaa täällä keväällä jatkuvan varmat tuuliolosuhteet , ja näin lopputalvesta vielä pohjoisen Tyynenvaltameren matalapaineet pukkaavat aaltoja Mauin pohjoisrannikolle, edelliset tekevät tästä todella ainutlaatuisen paikan aaltopurjelautailulle maailmassa.

Aivan mahtava fiilis olla täällä 7vuoden tauon jälkeen. Ensimmäisenä päivänä vesillä viime tiistaina kun katselin kallioiden väliin hiekkarantaan vyöryviä 5metrisiä aaltoja, ja taustalla näkyvää vihertävää tulivuorenrinnettä tuli sanoinkuvaamattoman hienofiilis, aikapysähtyi ainakin mun kohdalla sinä hetkenä. Muutamakymmensekuntia myöhemmin ratsastin yhtä niistä aalloista ennenkuin se murtui vaahdoksi koralliriuttaan.

Sama homma jatkuu päivä toisensä jälkeen, työpäivinä mun kohdalla=) Päivä alkaa e-mailien lukemisella, venyttelyllä ja tukevalla aamupalalla. 10 Aikaan aamupäivällä ajelen alas rantaan, zekkaan tuulen / aallot ja mikä ranta sopii parhaiten keliin nähden. Sitten parintunnin treenit vesillä, jonka jälkeen välipalaa ja lepoa. Iltatreenit vesillä noin 16.30- hämärään(18.30) asti. Näin saa kahdet treenit päivässä ja kunnon lepo välissä yleensä takaa todella hyvät iltarteenit. Ajelen kämpille, venyttelyt ja ruuanlaittoa jonka jälkeen on aika valmista tavaraa punkkaan. Kuulostaa varmasti hyvältä. Samaa päivärutiinia on tänne tullut hiomaan lähes kaikki maailmanparhaat purjelautailijat kevääksi.

3kk tauko talvella verottaa aina vähän, ja muutama viikko menee että pääsee jatkamaan samasta mihin viimekausi jäi=)

21.10.07
Skotlanti, Tiree 2.10-16.10 2007
PWA Corona Extra Wave WORLD CUP

Saavuin Tireen saarelle tiistaina 2.10 4 päivää ennen World Cupin alkua.
Ensimmäiset päivät vedettiin lähes kolmistaan tuoreiden
maailmanmestareiden Kauli Seadi (wave) ja Marcilio Browne (freestyle)
kanssa. Ennen kilpailun alkua saatiin yksi hieno side-offshore waveriding
päivä parimetrisillä aalloilla ja yksi kunnon sidehsore hyppy/wave päivä
4,7m2 napakalla tuulella ja logohigh aalloilla.
Kilpailun rekisteröintipäivä ja sitä seuraava sunnuntai olivat täysin
tuulettomia, jolloin osa porukasta vietti päivät lainelautaillen.
Maanantaina etelätuuli nousi reiluun 10m/s ja kisat aloitettiin onshore
olosuhteissa supersessioilla. Pääsin 10 parhaan joukkoon ja finaalin.
Finaalissa Victor Fernandez, Kauli Seadi, Jonas Ceballos, Josh Angulo, Ben
Proffit, Vidar Jensen, Elezar Alonso, Kevin Mevissen ja minä. Supersessio
finaaliin vaihdettiin rantaa, ja Balephuilin lahti tarjosi mukavan
side-onshore vasemmanpuolen hyppykelin miehenkorkuisilla aalloilla.
Supersession voitti Victor Fernandez, toiseksi tuli Jonas Ceballos ja kolmas Kauli Seadi. Eli sijoitukseni supersessiossa 4-10. Hyvää palautetta tuli muilta kisaajilta ja tuomaristolta. Todella siistiä!

Seuraavina päivinä vedettiin kevyitä cross-offshore tuulia ja waveridingiä, mutta tuomaristo päätti odotella loppuviikon kovempia tuulia ja isompia aaltoja. Säätiedotukset menivät kuitenkin puihin ja ainoaksi mahdollisuudeksi jäi pitää kisa viimeisenä päivänä.Lauantaina 13.10 tuuli tuli täysin offshorena ja vaihteli Balevullinin lahdessa 0-8m/s välillä, aallot kuitenkin isoimmissa seteissä jopa masthigh(4m), joten kisatlaitettiin käyntiin. Aamupäivällä jouduttiin keskeyttämään useita heatteja,jolloin tuli selväksi, että ensimmäinen kierros olisi vaikea viedä loppuun ja toinen kierros tuli mahdottomaksi jo edellisinä päivinä.

Sain 14min heatissa vastaani Ben Proffitin K-800. Tuomarit päättivät laskea jokaiselta vain yhden parhaan aallon, sillä hypyt olivat täysin mahdottomia heikosta tuulesta johtuen. Sain heatin alkupuolella kaksi mielestäni kohtuullista aaltoa joihin sain parit hyvät käännökset ja loppuun vielä arealit. Heatin loppupuolella rannassa ei tuullut juuri ollenkaan ja mulla oli todellisia vaikeuksia päästä ulos. Myös aaltojen kiinnisaaminen tulitodella vaikeaksi kun aalloillakaan ei tuullut välillä yhtään. Proffit veti myös hyvin ja sai paremmat pisteet parhaasta aallostaan kuin minä. Hän siis jatkoon toiselle kierrokselle. Tottakai olisin halunnut itse viedä heatin, mutta nyt kävi näin.

Toinen kierros vedettiin loppuun. Sen jälkeen kun kolmannelle kierrokselle
jatkoon päässeet selvillä (eli top 16), niin tuomarit vihelsi kisan poikki. Mulle jäi sijoitukseksi 33, tokalle kierrokselle päässet 17, ja 16 kilpailijaa jakoi ykkössijan.

Yhteenvetona kokemus mahtava. Ensimmäinen maailmacup takana ja luultavasti
ainakin useimmilla kisaajilla ja tuomaristolla FIN-3 numero muistissa. Tästä sai taas lisäpotkua ensikaudelle. Tavoitteenani kiertää
koko PWA world cup wave tour 2008.

Kuva PWA/John Carter
03.09.07
Kesä meni aalloilla nopeasti, pääosin Gran Canarialla treenaten. Muutama uusi trikki tuli hiottua kuntoon ja muutamaan jäi vielä hiottavaa =) Vaikkei nyt huippusijoituksia tällä kertaa kisoista tullut, voin sanoa olevani kauteen erityisen tyytyväinen. Kilpailu kokemusta tuli hyppyihin Gran Canarian PWA-karsinnoista SecondReef-kiertueen huippu aaltoratsastus olosuhteisiin Lanzrotella. Molemmissa kilpailuissa ajamani erät menivät hienosti, sain joka kerta kohtuulliset aallot ja kaikki tekemäni hypyt pystyyn. Taso kilpailuissa on vain niin korkealla, että menestyminen vaatii kaiken onnistumista ja hieman tuuriakin. Kovan tuulen kokemusta tuli tietysti runsaasti Pozon ydintuuli kelien ansiosta.

Kaudesta on vielä jäljellä Suomen tuulisimmat kuukaudet, ja toivottavasti kovimmat kelit. Pääasiassa vedän tulevat kelit Perämerellä Oulun- seudulla ja syksyn reissut suuntautuvat luultavammin Viron, Ruotsin ja Tanskan suuntaan.

26.07.07
Yhteenveto viime viikoilta.

Pozossa päivä toisensa jälkeen 3,7m2-4,2m2 highwind surffia, välissä
muutama päivä hienoa aaltopurjelautailua Teneriffan El Cabezossa muiden suomalaisten aaltopurjelautailijoiden kanssa..Siistiä! Kuvia El Cabezosta galleriassa.

Lanzaroten Pohjois-rannikolla Jameos Del Aquassa pidettiin viime viikolla Secondreeffin wave-kilpailut. Olosuhteet olivat aivan uskomattoman hienot mutta karut. Lähtö laavakiviltä, 3-5 Metrin aallot, sideshore ja tuulta 4,7m2-5,3m2 purjeille tarjosi Jameos Del Aquassa mahtavaa aaltoratsastusta 3 päivää. Taso kilpailuissa oli kova. Mukana oli World Cupin kärkikuskeja ja Kanarian saarten kovimmat aaltohemmot. Itse olin ulkona toisella kierroksella toisen heattini jälkeen, ja näin en aivan yltänyt 10parhaan joukkoon. Silti Reissusta jäi hienot fiilikset ja paluumatkalla Fuerteventuran läpi pääsin vielä vetämään täysin offshore freestyle kelin Fuerten eteläosien valkoisilla hiekkabiitseillä.

Treenit Pozossa jatkuvat.. Surf's up!
24.06.07
Tänään sain vetää yhden hienoimmista aaltoratsastus päivistä mitä omalle kohdalle on Kanariansaarilla osunut. Mosqa point näytti, että Gran Canaria voi tarjota kesälläkin jotain todella ainutlaatuista ja aivan erilaista purjelautailua kuin normaalisti. Päivästä teki vieläkin ainutlaatuisemman se, että aalloilla sai lautailla lähes yksin.

Katso kuvat huikeasta aaltopäivästä galleriasta.

15.06.07
Viimeiset viisi päivää on vedetty Pozossa ja Vargasissa 5,8m2-4,2m2 purjeilla. Ensimmäiset päivät on pääasiassa treenailtu freestyle temppuja, mutta muutamana päivänä aaltoja on riittänyt hyppyihinkin =)

Maailman parhaat wave-surffarit ovat myös saapuneet Pozoon treenaamaan tulevaa World Cupin osakilpailua varten. Hauska fiilis vetää itse täysillä ja samalla katsoa ammattilaisten huikeita suorituksia ja motivoitua siitä vetämään vieläkin kovempaa.

08.06.07
6.6-9.8 2007 Gran Canaria, Fuerteventura, Teneriffa ja Lanzarote.

Ensimmäiset päivät Pozossa Gran Canarialla ovat olleet tuulettomia, mutta hyvää treeniä ollaan vedetty lainelaudalla pari päivää. Tänään jatkoa eiliselle. Toinen päivä Maspalomasin majakan itäpuolella oikein lepposaa lainelautailua. Aallot suurimmillaan seteissä miehen korkuisia, aurinkoa, lämmmintä vettä eikä liian paljon porukkaa vesillä.. oikein mukava reissun aloitus.

02.05.07
Nallikarissa Oulussa ei olla vielä päästy vesille, mutta hyvät fiilikset jäi Nallikarista viimesyksyltä


01.05.07
Lähdin katsastamaan tuusiksen spotteja, palailen Ouluun wavettamaan ensi viikolla.